Tule mukaan

Haluatko mukaan partioon? Hyvä päätös!

Partio tarjoaa uusia taitoja, kokemuksia ja elämyksiä, johon mukaan voi liittyä minkä ikäisenä tahansa. Yhteensä meitä partiolaisia on yli 38 miljoonaa, lähes kaikissa maailman maissa. Partio on poliittisesti sitoutumatonta ja kaikille avointa toimintaa, joka tapahtuu pääasiassa partion paikallisyhdistyksissä eli lippukunnissa. 

Suurin osa lapsista aloittaa sudenpentuina, joten nuorimmat lippukunnan jäsenet ovat 7-vuotiaita sudenpentuja. Mukaan oman ikäkautensa toimintaan pääsee kuitenkin milloin tahansa myöhemminkin.

Varsinainen partio-ohjelma on suunniteltu 7-22 -vuotiaille, mutta lippukunnassamme on toimintaa myös sitä nuoremmille ja vanhemmille. Alle kouluikäiset pääsevät retkeilemään ja opettelemaan partiotaitoja yhdessä oman aikuisensa kanssa Mustikat-ryhmässä. Aikuisille puolestaan on oma aikuisvartio Aivot, joka retkeilee ja kisaa yhdessä jäsentensä toiveiden mukaisesti.

Uusia aikuisia tarvitaan myös vuosittain monenlaisiin vapaaehtoistehtäviin lasten partiotoimintaa tukemaan.

Esimerkkejä aikuisten pesteistä:

  • akela, eli 7-9 -vuotiaiden sudenpentujen laumanjohtaja
  • sampo, eli 10-12 -vuotiaiden seikkailijoiden joukkueenjohtaja
  • luotsi, eli 13-22 -vuotiaiden tarpojien, samoajien ja vaeltajien aikuinen taustatuki
  • muita aputehtäviä: rastihenkilöinä toimiminen, retkillä kipinämikkona tai keittiöllä apuna oleminen, viikkotoiminnassa satunnaisesti auttaminen, saattajana toimiminen, kimppakyydit, uuden taidon opettaminen lapsille ja nuorille, jouluaikaan paketointi, varainkeruutapahtumissa auttaminen ja tukeminen

Onko sinulla asiantuntemusta tai taitoja, joita voisit opettaa lapsille ja nuorille kokouksessa tai retkellä? Tarjoudu rohkeasti apuun (rotykangasala@gmail.com).

Jos sinä tai lapsesi haluatte liittyä mukaan Roineen Tyttöihin, lähetä sähköpostia jonovastaavalle: jono.roty@gmail.com. Lisätietoa ryhmistä, Mustikoista ja Aivoista toimintaryhmät-välilehdellä!