Tietoa meistä

Roineen Tytöt (RoTy) on Kangasalan vanhin partiolippukunta. Lippukuntamme perustettiin jo vuonna 1928 ja siitä asti lukuisat tytöt ovat partioineet reippaassa joukossamme. Nykyään Roineen Tytöissä on noin 250 jäsentä.

Kesäleirin yhteiskuva

Sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat kokoontuvat kerran viikossa lippukuntamme koloilla. Pääkolomme sijaitsee Tapulinmäellä, Kirkonkylän seurakuntakodin yläkerrassa. Lisäksi toimintaa on Suoramalla ja Ruutanassa. Samoajat ja vaeltajat kokoontuvat hieman harvemmin ja kokoukset pidetään tarpeen mukaan myös muualla kuin kololla.

Viikoittaisten kokoontumisten lisäksi kaikki toimintaryhmät tekevät omia päivä- ja yöretkiään. Suosittuja retkikohteita ovat mm. Kaarinanpolku monine laavuineen, Laipanmaa, sekä läheiset kansallispuistot, kuten Seitseminen Ylöjärvellä.

Toimintaa on ympäri vuoden. Kokoukset alkavat syksyllä samoihin aikoihin kouluvuoden kanssa. Lokakuussa kisaillaan perinteisessä Severinpäiväkilpailussa, jonka veljeslippukuntamme Harjun Pojat (HaPo) vuosittain järjestää. Joulukuussa vietetään itsenäisyyspäiväjuhlaa. Alkuvuodesta on talviretken aika. Huhtikuun lopussa partioviikolla kisaillaan Yrjönpäiväkisassa ja vietetään Yrjönpäiväjuhlaa. Myös juhlava partioparaati on huhti-toukokuussa. Kesäloman kohokohta on kesäleiri, joka voi olla lippukunnan oma leiri Santasaaressa tai Vallitussa, tai vaikkapa vaellus Saariselällä. Osallistumme myös säännöllisesti pidettäville Hämeen Partiopiirin piirileireille ja Suomen Partiolaisten suurleireille.

Yhteistyö veljeslippukuntamme Harjun Poikien kanssa on tiivistä ja monet tapahtumat järjestetään yhteisvoimin. Yhteistyötä tehdään myös Kangasalan kolmannen partiolippukunnan, Sahalahden Sinisusien (SaSi) kanssa.

Roineen Tyttöjen kesäleiriltä yhteinen kokoontuminen

Lippukuntamme kuuluu Hämeen Partiopiiriin, joka kokoaa Hämeen alueen 120 lippukuntaa eli n. 10 000 partiolaista yhteen. Piiri järjestää monia tapahtumia, mm. partioparaatin, sudenpentutapahtumia, partiotaitokisoja (pt-kisat), piirileirejä, taitopäiviä, ohjelmatapahtumia ja kursseja.

Suomen Partiolaisten tapahtumista olemme tuttu näky etenkin partiotaitokilpailujen SM-kisoissa ja n. joka 6. vuosi järjestettävillä Finnjamboreilla. Otamme osaa myös kansainvälisiin partiotapahtumiin, kuten joka neljäs vuosi järjestettävälle maailmanjamboreelle.