Mitä mukaan retkelle?

Tällä sivulla on lista perusvarusteista, joita tarvitaan lähestulkoon jokaisella reissulla. Kunkin retken kokonainen varustelista riippuu tietenkin siitä, mihin vuodenaikaan retki pidetään, ja nukutaanko retkellä sisällä vai ulkona. Monille retkille tarvitaan lisäksi ohjelman takia jotain erityistarvikkeita, joista retken järjestäjä tiedottaa etukäteen retkikirjeessä.

Yleisiä ohjeita pakkaamiseen

Nimikoi kaikki tavarasi huolellisesti!

Partiolainen pakkaa rinkkansa aina itse, jotta tietää, mitä mukana on ja mistä päin rinkkaa tavarat löytyvät. Vanhempi saa tietenkin olla mukana auttamassa pakkaamisessa.

Tavarat tulee pakata vesitiiviisti. Pelkkä rinkan sadesuoja ei riitä suojaamaan tavaroita kaatosateessa. Siksi kaikki tavarat tulee laittaa muovipusseihin ennen rinkkaan pakkaamista. Läpinäkyvä pussi on kätevin, koska siitä näkee, mitä sisällä on. Suojaa erityisen huolellisesti makuupussi ja vaihtovaatteet.

Rinkassa painavimmat asiat kannattaa pakata mahdollisimman lähelle selkää, jolloin sen painopiste pysyy mahdollisimman lähellä kantajaa. Rinkan ulkopuolelle ei kannata jättää mitään nyssäköitä roikkumaan ja heilumaan, koska niiden kanssa on usein vaikea kävellä.

Pakkaa retkelle ainakin nämä

Partiohuivi

Makuupussi ja -alusta

Vuodenaikaan sopivat, säänmukaiset vaatteet

Hyvät kengät
(Crocsit tms. läpsykkäät voi hyvin ottaa mukaan, mutta ne eivät voi olla ainoat kengät millään reissulla!)

Vaihtovaatteita ja -sukkia

Pipo, hanskat ja villasukat
(Myös kesällä!)

Ruokailuvälineet
(Haarukka, lusikka, veitsi, muki ja lautanen kangaspussiin pakattuna. Astiat muovia tai metallia. Älä pakkaa posliini- tai lasiastioita retkelle.)

Henkilökohtaiset hygieniavälineet
(Hammasharja ja -tahna, hiusharja. Omat lääkkeet, joita partiolainen itse osaa käyttää oikein. Tarvittaessa myös esim. käsirasva, aurinkorasva, hyttysmyrkky, biohajoava shampoo, deodorantti, hammasraudat, kuukautissiteitä jne.)

Pienet ensiapuvälineet, joita partiolainen itse osaa käyttää
(Esim. laastaria, ensiside, käsidesi.)

Muistiinpanovälineet

Otsalamppu tai taskulamppu ja varapatterit

Puukko

Tulitikut

Paljon iloista retkimieltä ja seikkailunhalua!